Graspieper en slobeend nesten gevonden!


Vooraf waren we er al van overtuigd dat het in ieder geval mogelijk is om gruttonesten met de drone op te sporen. Of de drone ook in staat zou zijn om ook vrijwel “onvindbare” nesten van kleine vogels zoals de graspieper op te sporen, was de vraag. Op 10 mei 2016 waren we te gast bij boer Gert Jan in Boeicop, en daar liet de drone heel interessante beelden zien: een nest met graspieperkuikens! Naast kievitsnesten vonden we als bonus ook een nest met acht slobeendeieren. Door de goede samenwerking tussen de dronepiloot, de boer en de vrijwilligers, zijn deze nesten nu goed beschermd.

Graspiepernest
Eieren van de slobeend

Mooie reportage door Nieuwe Oogst

Akkerbouwer Hemmink heeft een prachtig plasdrasgebied, waar onze drone succesvol vogels opspoort. Een team van Nieuwe Oogst maakte hier een prachtige reportage over.

OVER HET PROJECT

Wil je meer weten over de doelstellingen van het project, de planning of de technische mogelijkheden?

KLIK HIER

WORD FINANCIER

Gaat het lot van weidevogels je aan het hart en wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het project?

KLIK HIER

Share This