Artikel op Dronewatch over het haalbaarheidsonderzoek


“Mogelijk kunnen drones ervoor zorgen dat er een einde komt aan de daling van het aantal weidevogels in ons land. Uit onderzoek blijkt namelijk dat drones uitgerust met infraroodcamera’s prima in staat zijn om nesten van de broedende vogels in het land te ontdekken. Die kunnen dan op tijd beschermd worden, voordat het land wordt bewerkt.

Het idee is dat een drone met een gevoelige infraroodcamera vanuit de lucht de warmte op kan sporen die wordt afgegeven door eieren in een nest. De drone kan dan automatisch de coördinaten van de nesten doorgeven aan een team van vrijwilligers, dat de nesten vervolgens in veiligheid kan brengen.”

Lees het complete artikel op Dronewatch.

Mooie reportage door Nieuwe Oogst

Akkerbouwer Hemmink heeft een prachtig plasdrasgebied, waar onze drone succesvol vogels opspoort. Een team van Nieuwe Oogst maakte hier een prachtige reportage over.

OVER HET PROJECT

Wil je meer weten over de doelstellingen van het project, de planning of de technische mogelijkheden?

KLIK HIER

WORD FINANCIER

Gaat het lot van weidevogels je aan het hart en wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het project?

KLIK HIER

Share This